Schouw kuisen

Schouw kuisen

Het is heerlijk om in de koude wintermaanden te genieten van een warm haardvuur. De schouw maakt een belangrijk deel uit van de woning, het is haast de levensader, die aangenaam woongenot mogelijk maakt. De schouw kuisen is niet een klus waar veel mensen van genieten, daarom kiezen veel woningbezitters om de schouw kuisen uit te besteden aan schoorsteenveger . Daarmee bent u verzekerd van een schone schouw en schoorsteen, en kunt u zorgeloos gebruik maken van de verwarming in huis.

Laat ook uw schouw kuisen door Schouwonderhoud, maak direct een afspraak.

Schoorsteen en schouw kuisen

De schouw is de verbinding tussen de woning en de schoorsteen. Ongeacht welke methode van stoken u gebruikt, en welke materialen u stookt, er zal op den duur vervuiling ontstaan. Een gashaard is doorgaans schoner dan stookolie, toch zullen er zich altijd stoffen afzetten aan de schoorsteenwand. Daarnaast zijn er ook andere aspecten zoals slijtage, schade en vervuiling die kunnen ontstaan aan de schouw en schoorsteen. Het is van belang dit regelmatig te controleren, de schouw kuisen hoeft u gelukkig niet zelf te doen, schakel gewoon de specialist in.

Een schone schouw laat u veilig wonen

Door verstoppingen in de schoorsteen kunnen schadelijke gassen niet juist afgevoerd worden. Omdat rook en koolmonoxide een uitgang zoeken kunnen deze gassen weer door de schouw het huis binnendringen. Rook is zichtbaar, koolmonoxide is dat niet. Bij een onvolledige verbranding kan dit dodelijke gas ontstaan, bijvoorbeeld door achterstallig onderhoud aan de schouw. Dit gas wordt ook wel de “sluipmoordenaar” genoemd, wanneer de bewoners slapen kan dit gas zich door het huis verspreiden. Gelukkig is de oplossing heel eenvoudig; laat uw schouw kuisen. hoeft u deze klus niet zelf aan te pakken, Schouwonderhoud neemt u dit werk graag uit handen.

De meest voorkomende soorten vervuiling

De schouw en de schoorsteen fungeren als de longen van uw woning. Dit zijn de meest voorkomende vervuiling die Schouwonderhoud tegenkomt bij de schouw kuisen :

  • Ophoping van roet en teer aan de schoorsteenwand
  • Vogelnesten die de afvoer blokkeren
  • Bladeren en takken die van buitenaf komen
  • Vochtophopingen die de integriteit van de pijpen aantasten
  • Algemene vervuiling en verwaarlozing bij de schouw

Zelf uw schouw kuisen kan meer problemen veroorzaken dan oplossen, informeer vrijblijvend naar de tarieven van Schouwonderhoud.

Schouw kuisen met reinigingsattest

Naast de viezigheid die ontstaat wanneer u zelf de schouw gaat kuisen kunt u in de problemen komen met de verzekering. Vanwege het brandgevaar bij achterstallig onderhoud aan de schouw en schoorsteen zal de verzekering brandschade vaak niet dekken wanneer er geen reinigingsattest overhandigd kan worden. Schouwonderhoud zal niet alleen uw schouw kuisen, u ontvangt na de werkzaamheden ook een reinigingsattest die u aan uw verzekeraar kunt tonen. Bij stookolie en vaste brandstoffen moet de schoorsteen elk jaar gecontroleerd worden, bij gas is dit minimaal elke twee jaar. Dit is bij wet geregeld.

Kies voor een schone schouw en schoorsteen voor meer leefgenot en een veilig gevoel. Neem vandaag nog contact op met Schouwonderhoud.

Opzoek naar de prijs van een Schouw kuisen ? Bekijk hier de prijs voor Schouw kuisen .

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest