Schoorsteenonderhoud Peer

schoorsteenonderhoud
<p>
Hoewel er veel gebruik gemaakt wordt van de haard, verwarmingsinstallatie en de schoorsteen wordt de schouw niet altijd optimaal onderhouden. Veel bewoners gaan er vanuit dat een schoorsteen altijd goed functioneert, toch is dat niet het geval. In veel situaties is het zelfs wettelijk verplicht om regelmatig schoorsteenonderhoud door <a href=schoorsteenveger Peer te laten uitvoeren door een specialist. Het goede nieuws is dat de kosten bij periodiek onderhoud doorgaans zeer redelijk zijn, bij achterstallig onderhoud aan de schoorsteen kan het tot aanzienlijk hogere kosten leiden. Daarnaast speelt de veiligheid ook een belangrijke rol, voor uzelf, voor uw familie, voor uw huis en voor de verzekering.

Voor betrouwbaar en efficiënt schoorsteenonderhoud Peer kunt terecht bij Schouwonderhoud .

Soorten schoorsteenonderhoud Peer

Er zijn verschillende werkzaamheden die Schouwonderhoud voor u uit kan voeren, dit zijn slechts enkele voorbeelden:

  • Schoorsteen schoonmaken: Bij vaste brandstoffen als hout, steenkool of pellets, en bij stooktoestellen op stookolie dient de schoorsteen jaarlijks gereinigd te worden door een vakman volgens de Belgische wetgeving. Bij een CV die werkt op gas is dat eenmaal per twee jaar.
  • Schoorsteen renovatie en reparatie: Het kan zijn dat de schoorsteen op verschillende plaatsen gebreken vertoont. Dit kan veroorzaakt worden door optrekkend vocht die de wand poreus maakt, blikseminslag die schade toebrengt aan de schoorsteenmantel of andere vormen van schade.
  • Schoorsteen blokkades: Het komt regelmatig voor bij schoorsteenonderhoud Peer dat er blokkades zijn ontstaan in de schoorsteen zoals vogelnesten, ophopingen van teer of roet. Door deze obstructies te verwijderen kan de rook weer netjes afgevoerd worden.

Gevaarlijke situaties bij schoorsteenonderhoud Peer

Hoewel er in vele gevallen geen direct gevaar is voor de woning of de inwoners kunnen er zich wel degelijk gevaarlijke situaties voordoen bij problemen met de schoorsteen. Denk bijvoorbeeld aan brand die ontstaat door obstructies in de schoorsteen. Deze brand kan uitslaan naar de rest van de woning. Een andere gevaarlijke situatie is het ontstaan van koolmonoxide bij onvolledige verbranding. Deze gassen kunnen zich verspreiden in de woning, de gassen zijn reukloos en onzichtbaar. Koolmonoxidevergiftiging kan tot levensbedreigende situaties leiden.

Schoorsteenonderhoud Peer voor de verzekering

Het zijn niet alleen de gevaarlijke situaties voor de bewoners die een rol spelen bij tijdig onderhoud aan de schoorsteen. Wanneer er geen erkend vakman uw schoorsteen reinigt kunt u ook geen reinigingsattest overleggen bij de verzekering. Hierdoor kan het zijn dat de verzekering niet uitkeert bij een brand of ander soort schade in huis.

Meer weten over het verkrijgen van een reinigingsattest? Neem contact op met Schouwonderhoud voor meer informatie.

Voorkomen is beter dan genezen

December is niet de enige periode dat de schoorsteen vrij moet zijn voor eventuele geschenken en weldoeners uit Spanje, u wilt het hele jaar rond gebruik kunnen maken van een schone en veilige schouw. Bij periodiek onderhoud aan de schoorsteen spaart u op termijn kosten, en u kunt veilig en vertrouwd wonen. Omdat elke situatie anders is kunt u contact opnemen met Schouwonderhoud voor een vrijblijvende prijsopgaaf. Naast onderhoud kunt u ook voor reparatie, renovatie en andere werkzaamheden aan uw woning bij ons terecht.

Opzoek naar de prijs van een Schoorsteenonderhoud ? Bekijk hier de prijs voor Schoorsteenonderhoud .

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest