Schoorsteenveger

Een woning met een schone schoorsteen is een veilige woning. Het is belangrijk om periodiek uw schoorsteen te laten vegen door een erkend vakman. Wanneer de schoorsteen niet tijdig wordt gereinigd kan dit leiden tot verstoppingen, roetvorming of de ontwikkeling van schadelijke gassen in huis. Daarnaast is het ook voor de wetgeving en voor de verzekering van belang dat u beschikt over een reinigingsattest van de schoorsteenveger. Voor de beste schoorsteenveger bent u hier aan het juiste adres. Of beter gezegd; Schouwonderhoud komt graag bij u aan huis om uw schoorsteen professioneel te reinigen. Voor welke diensten kunt u terecht bij Schouwonderhoud , en wat moet u weten over het onderhoud van uw schoorsteen? Dat kunt u lezen op deze pagina.

schoorsteenveger

Neem direct contact op met Schouwonderhoud voor meer informatie over uw schoorsteenveger en het maken van een afspraak.

Wat doet de schoorsteenveger ?

Het onderhoud van uw schoorsteen is belangrijk, er kunnen diverse redenen zijn waardoor de schoorsteen vervuild raakt, zowel bij stoken op een vaste brandstof, gas of stookolie. Het is verplicht om periodiek uw schoorsteen door een specialist te laten reinigen, dit zijn de diensten die bij reiniging van de schoorsteen van toepassing zijn:

onderhoud schoorsteen

Verwijderen van aanslag

Na verloop van tijd zal roet of teer zich gaan afzetten tegen de schoorsteen. Schouwonderhoud zal uw schoorsteen reinigen zonder overlast in huis. Deze stoffen kunnen niet alleen vervuilend zijn wanneer ze terechtkomen in de woning, deze opgehoopte stoffen kunnen ook schadelijke gevolgen hebben voor de bewoners van het pand.

Schoorsteenveger : Verwijderen van obstakels

Het komt regelmatig voor dat er zich obstakels in de schoorsteen bevinden die een negatieve invloed hebben op de doorstroom van rook. Denk bijvoorbeeld aan vogelnesten, bladeren, takken, stenen of zelfs ballen van spelende kinderen. Het is van groot belang dat de schoorsteen op een goede wijze de rook kan afvoeren, schakel de schoorsteenveger in voor een vakkundige reiniging.

Schoorsteenveger : Installatie van diverse accessoires

Er zijn verschillende manieren om versperringen te voorkomen, bijvoorbeeld door het plaatsen van roosters. Daarnaast is het mogelijk om een regenkap te plaatsen, een trekregelaar of een roetschuif. Schouwonderhoud kan u adviseren over de juiste accessoires in uw specifieke situatie.

Schoorsteenveger : Reparatie van de schouw

Het is mogelijk dat er schade ontstaat aan de schouw. Ook voor deze werkzaamheden zal uw gespecialiseerde schoorsteenveger assistentie bieden. Hierbij wordt rekening gehouden met het type schouw, de gebruikte materialen en de meest geschikte oplossing voor uw woning en uw gebruik.

De wetgeving voor de schoorsteen vegen

Wanneer u een centraal stooktoestel type B heeft aangesloten op de schoorsteen bent u verplicht om deze te laten reinigen door een schoorsteenveger. kunt u direct terecht bij Schouwonderhoud voor een snelle service tegen lage tarieven, inclusief reinigingsattest voor uw verzekering. Bij vaste brandstof of stookolie moet u de schoorsteen jaarlijks laten reinigen, bij gas moet dit elke twee jaar gebeuren.

Neem vandaag nog contact op met Schouwonderhoud voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgaaf. Zo bent u verzekerd van een schone en veilige schoorsteen.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Copyright © 2017 schouwonderhoudwillems.be. Alle Rechten Voorbehouden