Schoorsteenveger Hoeselt

Een woning met een schone schoorsteen is een veilige woning. Het is belangrijk om periodiek uw schoorsteen te laten vegen door een erkend vakman. Wanneer de schoorsteen niet tijdig wordt gereinigd kan dit leiden tot verstoppingen, roetvorming of de ontwikkeling van schadelijke gassen in huis. Daarnaast is het ook voor de wetgeving en voor de verzekering van belang dat u beschikt over een reinigingsattest van de schoorsteenveger. Voor de beste schoorsteenveger Hoeselt in de buurt bent u hier aan het juiste adres. Of beter gezegd; Schouwonderhoud komt graag bij u aan huis om uw schoorsteen professioneel te reinigen. Voor welke diensten kunt u terecht bij Schouwonderhoud , en wat moet u weten over het onderhoud van uw schoorsteen? Dat kunt u lezen op deze pagina.

schoorsteenveger Hoeselt

Neem direct contact op met Schouwonderhoud voor meer informatie en het maken van een afspraak.

Wat doen we?

Het onderhoud van uw schoorsteen is belangrijk, er kunnen diverse redenen zijn waardoor de schoorsteen vervuild raakt, zowel bij stoken op een vaste brandstof, gas of stookolie. Het is verplicht om periodiek uw schoorsteen door een specialist te laten reinigen, dit zijn de diensten die bij reiniging van de schoorsteen van toepassing zijn:

onderhoud schoorsteen Hoeselt

Verwijderen van aanslag

Na verloop van tijd zal roet of teer zich gaan afzetten tegen de schoorsteen. Schouwonderhoud Hoeselt zal uw schoorsteen reinigen zonder overlast in huis. Deze stoffen kunnen niet alleen vervuilend zijn wanneer ze terechtkomen in de woning, deze opgehoopte stoffen kunnen ook schadelijke gevolgen hebben voor de bewoners van het pand.

Verwijderen van obstakels

Het komt regelmatig voor dat er zich obstakels in de schoorsteen bevinden die een negatieve invloed hebben op de doorstroom van rook. Denk bijvoorbeeld aan vogelnesten, bladeren, takken, stenen of zelfs ballen van spelende kinderen. Het is van groot belang dat de schoorsteen op een goede wijze de rook kan afvoeren, schakel ons in voor een vakkundige reiniging.

Installatie van diverse accessoires

Er zijn verschillende manieren om versperringen te voorkomen, bijvoorbeeld door het plaatsen van roosters. Daarnaast is het mogelijk om een regenkap te plaatsen, een trekregelaar of een roetschuif. Schouwonderhoud kan u adviseren over de juiste accessoires in uw specifieke situatie.

Reparatie van de schouw

Het is mogelijk dat er schade ontstaat aan de schouw. Ook voor deze werkzaamheden zal uw gespecialiseerde schoorsteenveger Hoeselt assistentie bieden. Hierbij wordt rekening gehouden met het type schouw, de gebruikte materialen en de meest geschikte oplossing voor uw woning en uw gebruik.

Erkend

Een erkende schoorsteenveger is van belang

Als je je schoorsteen wilt laten vegen, is het belangrijk dat je beroep doet op een erkende schoorsteenveger. Deze kan jou een attest geven dat jouw schouw vakkundig gereinigd is. Dit attest heb je nodig voor de verzekering. Als je ooit een schoorsteenbrand hebt, zal de verzekering enkel tussen komen wanneer het dit bewijs hebt dat je schoorsteen tijdig en door een vakman gereinigd is.

Het jaarlijkse verplichte onderhoud aan jouw cv-installatie gebeurt door een technicus. Vaak kan deze ook jouw schoorsteen vegen.

Prijs schoorsteenveger Hoeselt?

Type werkRichtprijs*
Eén rookkanaal vegen€60 - €100
Reinigen centrale verwarming + schoorsteen€100 - €150
Camera inspectie€100
Verwijderen vogelnester€60 - €100
Rooster plaatsen voor vogelwering€60 - €100

Prijs laatst geüpdatet op 3 november 2019.

prijs

De prijs van een schoorsteenveger wordt vooral bepaald door het soort reiniging dat hij zal uitvoeren.

Het laten reinigen van één rookkannaal kost gemiddeld €60 tot €100. In geval van een verplichte jaarlijkse reiniging van een centrale verwarmingsinstallatie, inclusief schoorsteen, kan je rekenen op een prijs van €100 à €150. Bij een zwaar vervuilde schoorsteen of als er een bijvoorbeeld ook een vogelnest moet verwijderd worden, zal de prijs vanzelfsprekend hoger liggen.

Prijs van verschillende soorten reiniging

De prijzen zijn afhankelijk van de vervuilingsgraad, het aantal kanalen dat moet gereinigd worden en de afstand. Onderstaande bedragen zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw.

1 rookkanaal: de prijs voor het reinigen van 1 kanaal kost tussen de € 60 en € 100.
Meerdere rookkanalen: de prijzen van het reinigen van meerdere kanalen is doorgaans goedkoper.
Camera inspectie: de kostprijs van een interne controle m.b.v. een camera kost € 95.
Volledige reiniging stooktoestel inclusief schoorsteen: € 100 – € 150
Extra vervoerskosten: afhankelijk van de afstand van je woonplaats. Reken op € 0,5 per kilometer.
Onderhoudscontract: prijs per reiniging ligt lager met een onderhoudscontract. De prijzen hiervan zijn verschillend.

De prijs

Een periodieke controle van je cv ketel en je rookkanalen is een wettelijk verplichting. Vooral bij branden is het heel belangrijk om aan de verzekeringsmaatschappij een attest te overleggen dat de schoorsteen gereinigd is. Heb je dit verzuimd dan zal dit consequenties kunnen hebben voor de dekking. Het is dus van belang om periodiek een erkende schoorsteenveger Hoeselt langs te laten komen. Belangrijk is ook de schoorsteenveger Hoeselt prijs. Je wilt voordien natuurlijk wel weten hoeveel een reiniging van je schoorsteen gaat kosten.

Laat jij netjes ieder jaar je schoorsteen reinigen en je een redelijk schone schoorsteen dan zul je rekening moeten houden dat de schoorsteenveger Hoeselt prijs ergens tussen de € 60,- en € 100,- ligt. Laat je tegelijkertijd ook je cv ketel controleren voor een jaarlijkse inspectie dan zullen de kosten tussen de € 100,- en de € 150,- zijn. Is er niets ernstigst aan de hand met je schoorsteen dan blijft het daarbij. Wanneer de schoorsteenveger Hoeselt extra werkzaamheden moet uitvoeren, zoals bijvoorbeeld het verwijderen van vogelnesten of andere grote verstoppingen, dan zullen de kosten wat oplopen.

Abonnement als prijs ?

Wil je de kosten zo laag mogelijk houden en ook zeker weten dat je een periodieke keuring niet vergeet, sluit dan een abonnement bij een schoorsteenveger Hoeselt af. De schoorsteenveger Hoeselt prijs zal dan lager liggen en je hebt de garantie dat je schoorsteen periodiek door een vakman gereinigd wordt.

Schoorsteen renovatie Hoeselt

Schoorsteen renovatie Hoeselt

Vele huizen zijn voorzien van een schoorsteen. Hoewel een schoorsteen een onderdeel van de woning is, wordt de schoorsteen vaak wel vergeten. Wanneer je de schoorsteen niet gebruikt omdat je bijvoorbeeld geen kachel met een rookafvoer hebt, dan zul je hier niet direct hinder van ondervinden. Als je de schoorsteen wel gebruikt dan is het van belang de schoorsteen regelmatig te controleren of hij nog goed is. Als er grote schade aan je schoorsteen is ontstaan, moet je schoorsteen renovatie gaan toepassen.

Oorzaken van een beschadigde schoorsteen

Er zijn enkele oorzaken die ervoor zorgen dat je schoorsteen beschadigd raakt. De meest voorkomende is dat de schoorsteen gewoonweg niet onderhouden wordt. Hoewel het wel verplicht is zijn er nog veel mensen die geen verplichte controle laten uitvoeren. Een tweede oorzaak zijn de weersomstandigheden waar de schoorsteen constant aan bloot staat. Het jarenlang veel regen opvangen kan de schoorsteen poreus maken. Ook blikseminslag kan een reden zijn dat de schoorsteen beschadigd raakt. Hierdoor kan grote schade ontstaan, waardoor je direct schoorsteen renovatie moet laten uitvoeren.

Gevolgen van een beschadigde schoorsteen

Het grootste gevaar bij een beschadigde schoorsteen is dat deze verstopt raakt. Hierdoor kunnen rookgassen niet meer naar buiten afgevoerd worden en komen in huis terecht. Dit kan enorm grote gevolgen hebben, zoals een koolmonoxidevergiftiging bij de bewoners. Het is dus van het grootste belang om bij een beschadigde schoorsteen een schoorsteen renovatie uit te laten voeren.

Lees meer over Schoorsteen renovatie Hoeselt door schoorsteenveger Hoeselt

Het belang van een erkende schouwveger Hoeselt

erkend

Het is in België wettelijk verplicht om periodiek je schoorsteen te laten reinigen en te laten controleren. Ook voor de verzekeringsmaatschappij is dit belangrijk. Wanneer je geen reinigingsattest kunt overleggen na een eventuele brand, veroorzaakt door een kapotte of slecht gereinigde schoorsteen, dan kan men beslissen om schade niet uit te keren. Laat daarom altijd periodiek je schoorsteen reinigen en controleren door een erkende schoorsteenveger Hoeselt.

Vrijgekomen roet en teer kunnen zich gaan afzetten aan de schoorsteenwand. De erkende schoorsteenveger Hoeselt zal dit zoveel mogelijk proberen te reinigen. Ook kunnen bladeren, takken en vogelnesten zich in de schoorsteen gaan nestelen en dit dient verwijderd te worden. Dit kan de schoorsteen doen verstoppen met alle gevolgen van dien. Verder kan de erkende schouwveger het reinigen van de schoorsteen combineren met de verplichte keuring van de cv ketel. Het gehele rookkanaal wordt dan gecontroleerd op onjuistheden of schades.

Je schoorsteen laten reinigen en controleren door een erkende schouwveger

Je schoorsteen laten reinigen en controleren, alsmede ook je cv ketel controleren, is uitermate belangrijk. Niet alleen om eventuele gevaren te voorkomen. Enkel een erkende schouwveger zal een attest kunnen schrijven die erkend is door de overheid en de verzekeringsmaatschappijen. Mocht er ooit wat gebeuren dan heb je met dit attest een garantie dat jij je in ieder geval aan de wettelijke regels gehouden hebt.

Vogelnesten verwijderen

vogelnesten verwijderen

U zult de eerste niet zijn die last heeft van een vogelnest in uw schoorsteen. Ook al bent u wellicht een vogelliefhebber, een nest wilt u niet hebben in uw schoorsteen. Laat daarom uw schoorsteen een keer per jaar controleren door de erkende schoorsteenveger Hoeselt.

Vogelnesten verwijderen die zich in de schoorsteen bevinden

Laat u een vogelnest zitten in uw schoorsteen, dan kan deze verstopt raken. Hierdoor loopt u het risico op een schoorsteenbrand. Ook zal de kachel minder trekken. Tenslotte heeft u ook nog een verhoogde kans op koolmonoxidevergiftiging. Genoeg redenen dus om actie te ondernemen. Het verwijderen van vogelnesten gebeurt meestal door middel van zogenaamde nestboren.

Soms meerdere nesten aanwezig

Een schoorsteen is voor vogels een aantrekkelijke plek om nestjes te bouwen. We komen dan ook vaak meerdere nesten tegen. Deze zijn dan boven elkaar gebouwd. Van te voren is dit lastig in te schatten en daarom rekent de schoorsteenveger Hoeselt voor vogelnesten verwijderen meestal een uurtarief. U kunt erop vertrouwen dat alle nesten vakkundig worden verwijderd en dat u weer veilig kunt stoken. Zijn de nesten verwijderd, dan is het raadzaam om een kap of rooster op uw schoorsteen te plaatsen. Om te voorkomen dat vogels nogmaals uw schoorsteen uitkiezen voor het bouwen van een nestje.

Is het vegen van je schoorsteen verplicht?

Is het vegen van je schoorsteen verplicht?

Vrijwel iedereen die in een huis woont met een schoorsteen heeft het zich wel eens (of vaker) afgevraagd. Is je schoorsteen vegen verplicht op de een of andere manier? Er bestaat geen wettelijke verplichting waaruit voortvloeit dat jij eens in de zoveel tijd een schoorsteenveger Hoeselt moet laten langskomen. Dat is gunstig, omdat je niet gebonden bent aan allerlei regeltjes die je schoorsteen vegen verplicht stellen. Maar wat nu als er iets ernstigs gebeurt, zoals een brand?

Goed onderhoud

Het feit dat er geen wet bestaat die voorschrijft hoe vaak jij de schoorsteen moet laten vegen, betekent niet dat je het onderhoud kunt verwaarlozen. Iemand die zijn schoorsteen niet onderhoudt en hierdoor gevaren creëert, zoals risico op brand, zal aansprakelijk kunnen worden gesteld wegens gebrekkige opstal. Ook de opstalverzekering zorgt niet voor een optimale dekking wanneer blijkt dat je geen enkele moeite hebt gedaan of zorg hebt gedragen om de schoorsteen schoon te houden. Het is daarom goed om (minimaal) één keer per jaar een afspraak te maken met een schoorsteenveger Hoeselt. Hierdoor zorg je ervoor dat de schoorsteen schoon blijft en dat jij genoeg inspanning hebt geleverd om een hoop ellende te voorkomen indien er iets gebeurt.

Kies voor goedkoop

Het is belangrijk om uw schoorsteen met enige regelmaat te laten schoonmaken. Met name om brand en/of verhoogde CO2-waarden in uw woning te voorkomen. Maar een ervaren en gedegen schoorsteenveger Hoeselt vinden voor een aantrekkelijke tarief is helaas niet altijd even makkelijk. Veel schoorsteenveger Hoeselts presenteren zichzelf als 'goedkope schoorsteenveger Hoeselt', maar blijken dat door bijvoorbeeld onverwacht meerwerk of kleine lettertjes in de overeenkomst uiteindelijk toch niet te zijn.

De voordelige service

Bij ons krijgt u niet te maken met onverwacht meerwerk of nauwelijks zichtbare kleine lettertjes in de algemene voorwaarden. En op die manier komt u dus niet voor financiële verrassingen te staan, zoals bijkomende kosten, nadat uw schoorsteen is gereinigd. Die zekerheid kunnen we u op voorhand bieden! Omdat wij alleen met ervaren en goed opgeleide schoorsteenveger Hoeselts werken en tevens een groot netwerk van professionele schoorsteenveger Hoeselts tot onze werkkring mogen rekenen, kunnen wij snel en tegen een scherpe prijs een goedkope schoorsteenveger Hoeselt voor u regelen die zijn vak tot in de puntjes verstaat. Maak nu een vrijblijvende afspraak met ons. Natuurlijk kunt u ook eert een gratis offerte aanvragen. En bent u overtuigd van onze klasse tegen voordelige prijzen? Reserveer dan eenvoudig online een goedkope schoorsteenveger Hoeselt die uw schoorsteen vakkundig reinigt!

De wetgeving voor de schoorsteen vegen

Wanneer u een centraal stooktoestel type B heeft aangesloten op de schoorsteen bent u verplicht om deze te laten reinigen door een schoorsteenveger. Hoeselt kunt u direct terecht bij Schouwonderhoud voor een snelle service tegen lage tarieven, inclusief reinigingsattest voor uw verzekering. Bij vaste brandstof of stookolie moet u de schoorsteen jaarlijks laten reinigen, bij gas moet dit elke twee jaar gebeuren.

Neem vandaag nog contact op met Schouwonderhoud voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgaaf. Zo bent u verzekerd van een schone en veilige schoorsteen.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest