Schoorsteenveger prijs

Schoorsteenveger prijs

Kom hier meer te weten over de prijs van een schoorsteenveger.

Type werkRichtprijs*
Eén rookkanaal vegen€60 - €100
Reinigen centrale verwarming + schoorsteen€100 - €150
Camera inspectie€100
Verwijderen vogelnester€60 - €100
Rooster plaatsen voor vogelwering€60 - €100

Prijs laatst geüpdatet op 3 november 2019.

Voordat u het onderhoud en schoonmaken van uw schouw laat uitvoeren wilt u uiteraard weten wat het kost. Om u hierbij van dienst te zijn hanteren wij handige richtlijnen in verband met de prijzen.. De exacte prijs voor schoorteenveger zijn namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Vervuiling bijvoorbeeld of de aanwezigheid van gevogelte is meestal pas ter plaatse te bepalen en dit kan van invloed zijn op de kosten. Wij zijn een wettelijk erkende technicus op het gebied van onder andere schoorsteen en rookkanaal reiniging. We hebben dus de kwaliteiten en expertise in huis om de verplichte jaarlijkse reiniging van uw centrale stooktoestel en schoorsteen uit te voeren. Als het gaat om periodieke werkzaamheden kunnen we u bovendien een aantrekkelijk onderhoudscontract aanbieden. Wij zijn vakkundig, ervaren en op de hoogte van de laatste technische ontwikkelingen op het gebied van schouwvegen. Ook kunnen we u gratis adviseren over de regelgeving. Wist u al dat u wellicht in aanmerking kan komen voor een verlaagd btw tarief op onze werkzaamheden? Alle informatie over de prijzen voor het inhuren van een schoorsteenveger vindt u hier. Duidelijk en overzichtelijk zoals u van ons mag verwachten!

Wat is de prijs voor het inhuren van een schoorsteenveger?

prijs schoorsteenveger

Een schoorsteenveger huurt u in per ingreep. De prijs is onder andere afhankelijk van de staat van onderhoud en aanwezige vervuiling aan bijvoorbeeld uw rookkanaal of schoorsteen. Ook de lengte van het rookkanaal (de afstand tussen het stooktoestel en de schoorsteen) speelt een rol. Wij proberen altijd om zo economisch mogelijk te werken en de kosten voor onze klanten zo laag mogelijk te houden. Gaat het om het reinigen van een rookkanaal dat regelmatig wordt schoongemaakt dan liggen de kosten meestal tussen de € 60,- en € 100,-. Zijn er vogelnesten aanwezig of verstoppingen dan is het uiteraard iets duurder. Laat u ons gelijk meerdere rookkanalen in één keer reinigen dan worden de kosten per kanaal weer lager. Bovendien betaald u in zo'n geval maar één keer onze voorrijkosten. Veel van onze klanten stemmen af met buren en buurtgenoten. Het kan economisch zijn om als collectief meerdere schoorstenen door ons te laten reinigen en onderhouden. We berekenen een bijdrage in onze vervoerskosten van € 0,5 cent par kilometer. Wilt u meer weten of een offerte op maat? KLIK DAN HIER

Wat zijn de kosten voor camera-inspectie?

Om de conditie van uw rookkanaal perfect in beeld te brengen bieden wij onze klanten de mogelijkheid voor het uitvoeren van een camera-inspectie. De prijs voor het uitvoeren van deze inspectie bedraagt € 95,-. U ontvangt over onze bevindingen naar aanleiding van de inwendige camera-inspectie van uw rookkanaal een officiële rapportage. Omdat we een erkend technisch bedrijf zijn kunt u dit rapport gebruiken voor uw verzekeraar of makelaar.

Wat is de prijs voor complete reiniging stooktoestel inclusief schoorsteen?

Voor het gezamenlijk reinigen van uw complete stooktoestel en schoonsteen berekenen we tussen de € 100,- en 150,- Voor dit maximale bedrag bent u dus helemaal klaar en is de werking en levensduur van uw kostbare bezit weer geoptimaliseerd. Bovendien ontvangt u van ons een attest nadat we de reiniging vakkundig hebben uitgevoerd. Omdat wij een erkend bedrijf zijn kunt u met dit attest aan uw verzekeraar bewijzen dat u heeft voldaan aan uw plichten. Dit is een van de voordelen die wij als officieel bedrijf bieden aan onze klanten.

Schoorsteenveger prijs: Vakkennis en meedenken

Wij hebben een naam hoog te houden op het gebied van schouwvegen, rookkanaal reiniging en schoorsteenvegen. Om u een goede indruk te geven van wat er allemaal bij komt kijken in de schoorsteenveger branche geven we u graag advies en technische informatie. We werken zowel met particulieren als bedrijven en zetten ons volledig in voor een optimaal resultaat. We zijn trots op ons vak en scholen daarom onze medewerkers regelmatig bij. Daardoor werken we volgens de laatste en modernste technieken in ons vakgebied. Enthousiasme gecombineerd met een jarenlange ervaring als schoorsteenveger is onze vaste basis. Daardoor kunnen we u een absolute kwaliteit garanderen bij al onze werkzaamheden. Doordat we veel vaste klanten hebben kunnen wij u van dienst zijn voor buitengewoon redelijke prijzen. Wij denken mee met onze opdrachtgevers en proberen altijd te komen met economische oplossingen. Voor regelmatig terugkerende werkzaamheden inclusief controle bieden we u de mogelijkheid voor een abonnement. Zodat u precies weet wat de kosten zijn en u geen onverwachte verrassingen meer tegenkomt.

Wat zijn de voordelen van schoorsteenreiniging?

De voordelen van een schone schouw en goed onderhouden 'vrij' rookkanaal zijn legio. Vooral als u regelmatig reiniging en onderhoud laat uitvoeren zult u de verschillen snel opmerken in uw portemonnee. Een gereinigde schouw stookt namelijk een stuk beter waardoor al uw ruimtes efficiënt en sneller verwarmd worden. Hierdoor gaan de algehele stookkosten omlaag. U voldoet ook gelijk aan alle mogelijke verplichtingen van verzekeraars of de overheid. Het milieu is gebaat, want goed onderhoud voorkomt en beperkt de uitstoot van schadelijke stoffen aanzienlijk. De levensduur van uw schoorsteen wordt zo op een milieuvriendelijke manier verlengt. Bovendien is een gereinigde schouw veiliger en verkleint u de kans op schoorsteenbranden. En dat is een prettig idee!

Verplichte schoorsteenreiniging jaarlijks

schoorsteenveger prijs per reiniging

Afhankelijk van uw type stooktoestel is een jaarlijkse of tweejaarlijkse reiniging vaak verplicht. Is uw schoorsteen aangesloten op apparatuur voor een centrale verwarming en maakt u daarbij gebruik van vaste brandstof of stookolie? Dan bent u verplicht om uw volledige installatie jaarlijks te laten controleren en reinigen. Uw schoorsteen en centrale stooktoestel maken deel uit van die verplichting. Uitsluitend door de overheid erkende schoorsteenvegers mogen werkzaamheden verrichten aan uw centrale stooktoestel. Wij zijn een erkend bedrijf met ruime ervaring en dus volledig capabel en bevoegd voor het uitvoeren van deze jaarlijkse verplichte reiniging.

Verplichte reiniging tweejaarlijks

Gebruikt u een centraal stooktoestel dat als brandstof gas gebruikt? Dan bent u wettelijk verplicht om dit tweejaarlijks te laten controleren en reinigen. Ook voor de tweejaarlijkse reinigings- en onderhoudsplicht zijn wij, als door de Vlaamse overheid officieel erkende schoorsteenvegers, beschikbaar. Maakt u gebruik van een stooktoestel waarvoor geen wettelijk verplichte keuring nodig is maar vraagt uw verzekering om regelmatig onderhoud? Als erkend bedrijf mogen wij deze nuttige reinigingswerkzaamheden ook voor u uitvoeren. Het attest dat we na afloop aan u verstrekken is rechtsgeldig en wordt door alle verzekeringsmaatschappijen geaccepteerd. Een absoluut pluspunt van deze, al dan niet verplichte, reinigingen is dat u door het uitvoeren daarvan een stuk veiligheid inbouwt. De levensduur van uw kostbare stook en verwarmingsapparatuur wordt door regelmatig onderhoud behoorlijk verlengt. Bovendien ontstaan er minder snel defecten en de brandveiligheid wordt maximaal vergroot.

Schoorsteenveger prijs: De werkzaamheden en levertijden

U heeft ondertussen al een goede indicatie over de kosten en weet dus waar u bij ons, als erkend schoorsteenveger en reinigingsbedrijf, op kan rekenen. Wij voeren onze werkzaamheden uit vanaf uw dak maar ook vanuit de ruimte waar uw stooktoestel zich bevindt. Onze vakmensen hebben de beschikking over alle apparatuur en gereedschappen die nodig zijn om uw complete stooktoestel, rookkanalen en schoorsteen deskundig te reinigen. Ter voorkoming van rommel in uw woning of pand maken we tijdens onze ingrepen gebruik van speciale stof en roet schermen. Bovendien nemen onze specialisten altijd een goede stofzuiger mee. Zodat u nadat we één of meerdere reinigingen hebben uitgevoerd weer een smetteloze ruimte aantreft. Als erkende schoorsteenveger kennen wij ons vak, zijn we klantvriendelijk en voeren wij alle werkzaamheden snel en schoon uit! Heeft u een vraag over onze levertijden of wilt u een offerte aanvragen? Klik dan hier! U kunt ook bellen of langskomen voor vrijblijvend advies. Wij staan u graag persoonlijk te woord.

Copyright © 2017 schouwonderhoudwillems.be. Alle Rechten Voorbehouden.Sitemap