Rieten dak laten ontmossen of schoonmaken: prijs & technieken

Rieten daken zijn een populaire keuze vanwege hun natuurlijke uiterlijk en lange levensduur. Maar na verloop van tijd kunnen rieten daken bedekt raken met mos, wat kan leiden tot beschadiging en lekkages. Gelukkig is het ontmossen van een rieten dak een relatief eenvoudig proces dat u zelf kunt doen of dat u kunt laten uitvoeren door een professionele dakdekker. In dit artikel gaan we dieper in op de stappen om uw rieten dak te ontmossen, evenals de verschillende producten en materialen die u hiervoor nodig hebt. We geven ook tips over hoe u ervoor kunt zorgen dat het mos niet opnieuw op uw dak groeit, zodat u kunt genieten van een schoon en waterdicht dak. Dus als u uw rieten dak in topconditie wilt houden, lees dan verder om te leren hoe u het mossen van uw dak kunt voorkomen.

Een dak rieten dak ontmossen is noodzakelijk om de dakbedekking in een goede conditie te kunnen houden. Daarbij gaat een groene aanslag ten koste van de fraaie uitstraling die een rieten dak normaliter aan je woning geeft. Op deze pagina lees je meer over een rieten dak reinigen, de noodzaak hiervan en hetgeen er komt kijken bij het schoonmaken van een rieten dak. Het is verstandig om een professionele dakdekker of rietdekker in te schakelen voor het onderhoud aan een rieten dakbedekking. Zelf mos verwijderen van een rieten dak blijkt vaak nauwelijks mogelijk.

mos van rieten dak verwijderen

Noodzaak van een rieten dak reinigen

Mos van een rieten dak verwijderen is noodzakelijk om de dakbedekking in een goede conditie te houden. Mos kan het riet aantasten, doordat het mos uitzet op het moment dat het begint te vriezen. Betekent dat het riet beschadigt en mogelijk sneller vervangen moet worden. Daarbij houdt mos veel vocht vast. Daar waar een rieten dak juist droog moet worden gehouden. Gezien de hoge benodigde investering voor een rieten dakbedekking, is het belangrijk deze zo goed mogelijk te onderhouden.

rieten dak schoonmaken

Het verschilt per dak, hoe groot de kans op mosgroei is. Mos verwijderen van een rieten dak is over het algemeen voornamelijk noodzakelijk aan de noordzijde van het dak. De zon schijnt niet voldoende op deze zijde van het dak, om de vorming van een groene aanslag tegen te gaan. Ook daken die voornamelijk in de schaduw staan, bijvoorbeeld door bomen rondom de woning, hebben een grote kans op mos- en algengroei. Het is zodoende belangrijk deze daken regelmatig preventief te behandelen. Zo blijft de rieten dakbedekking lange tijd mooi!

rieten dak mos verwijderen

Werkwijze bij mos van rieten dak verwijderen

Op het moment dat een dakdekker mos van een rieten dak verwijdert, kan deze uit verschillende methodes kiezen. In de meeste gevallen wordt een rieten dak uitgekamd. Dit helpt niet alleen tegen een groene aanslag op de dakbedekking, maar biedt ook uitkomst bij het verwijderen van ander vuil. Denk aan takjes die aan de dakbedekking zijn blijven hangen, veren die in de dakbedekking zitten, enzovoorts.

rieten dak ontmossen

Naast het uitkammen van een rieten dakbedekking, kan een dakdekker ook gebruik maken van een anti-mos middel. Een voorbeeld van zo’n anti-mos middel voor rieten daken is kwats. Kwats zorgt dat de mossen, algen en ander vuil afgebroken wordt en hiermee langzaamaan verdwijnt. Houd er rekening mee, dat er enige tijd overheen zal gaan voor al het groen verdwenen is.

Prijs voor een rieten dak ontmossen

Het verwijderen van mos van een rieten dak kun je het beste door een professionele dakdekker uit laten voeren. Zelf een rieten dak ontmossen is erg lastig en vergt hele specifieke gereedschappen. Gereedschappen die veel mensen niet standaard in huis hebben.

mos verwijderen op rietdak-prijs

Voor het reinigen van een rieten dak betaal je, afhankelijk van verschillende factoren, een bedrag tussen de 500 en 1.500 euro. Factoren die bepalend zijn voor de exacte prijs zijn onder meer de hellingshoek van het dak, de staat van het riet en het oppervlak wat gereinigd moet worden.

Copyright © 2017 schouwonderhoudwillems.be. Alle Rechten Voorbehouden.Sitemap