Schoorsteenveger Leuven

Een woning met een schone schoorsteen is een veilige woning. Het is belangrijk om periodiek uw schoorsteen te laten vegen door een erkend vakman. Wanneer de schoorsteen niet tijdig wordt gereinigd kan dit leiden tot verstoppingen, roetvorming of de ontwikkeling van schadelijke gassen in huis. Daarnaast is het ook voor de wetgeving en voor de verzekering van belang dat u beschikt over een reinigingsattest van de schoorsteenveger. Voor de beste schoorsteenveger Leuven bent u hier aan het juiste adres. Of beter gezegd; Schouwonderhoud komt graag bij u aan huis om uw schoorsteen professioneel te reinigen. Voor welke diensten kunt u terecht bij Schouwonderhoud , en wat moet u weten over het onderhoud van uw schoorsteen? Dat kunt u lezen op deze pagina.

schoorsteenveger Leuven

Neem direct contact op met Schouwonderhoud voor meer informatie over uw schoorsteenveger Leuven en het maken van een afspraak.

Wat doet de schoorsteenveger Leuven?

Het onderhoud van uw schoorsteen is belangrijk, er kunnen diverse redenen zijn waardoor de schoorsteen vervuild raakt, zowel bij stoken op een vaste brandstof, gas of stookolie. Het is verplicht om periodiek uw schoorsteen door een specialist te laten reinigen, dit zijn de diensten die bij reiniging van de schoorsteen van toepassing zijn:

onderhoud schoorsteen Leuven

Verwijderen van aanslag

Na verloop van tijd zal roet of teer zich gaan afzetten tegen de schoorsteen. Schouwonderhoud Leuven zal uw schoorsteen reinigen zonder overlast in huis. Deze stoffen kunnen niet alleen vervuilend zijn wanneer ze terechtkomen in de woning, deze opgehoopte stoffen kunnen ook schadelijke gevolgen hebben voor de bewoners van het pand.

Schoorsteenveger Leuven: Verwijderen van obstakels

Het komt regelmatig voor dat er zich obstakels in de schoorsteen bevinden die een negatieve invloed hebben op de doorstroom van rook. Denk bijvoorbeeld aan vogelnesten, bladeren, takken, stenen of zelfs ballen van spelende kinderen. Het is van groot belang dat de schoorsteen op een goede wijze de rook kan afvoeren, schakel de schoorsteenveger Leuven in voor een vakkundige reiniging.

Schoorsteenveger Leuven: Installatie van diverse accessoires

Er zijn verschillende manieren om versperringen te voorkomen, bijvoorbeeld door het plaatsen van roosters. Daarnaast is het mogelijk om een regenkap te plaatsen, een trekregelaar of een roetschuif. Schouwonderhoud kan u adviseren over de juiste accessoires in uw specifieke situatie.

Schoorsteenveger Leuven: Reparatie van de schouw

Het is mogelijk dat er schade ontstaat aan de schouw. Ook voor deze werkzaamheden zal uw gespecialiseerde schoorsteenveger Leuven assistentie bieden. Hierbij wordt rekening gehouden met het type schouw, de gebruikte materialen en de meest geschikte oplossing voor uw woning en uw gebruik.

Erkende schoorsteenveger Leuven

Een erkende schoorsteenveger is van belang

Als je je schoorsteen wilt laten vegen, is het belangrijk dat je beroep doet op een erkende schoorsteenveger. Deze kan jou een attest geven dat jouw schouw vakkundig gereinigd is. Dit attest heb je nodig voor de verzekering. Als je ooit een schoorsteenbrand hebt, zal de verzekering enkel tussen komen wanneer het dit bewijs hebt dat je schoorsteen tijdig en door een vakman gereinigd is.

Het jaarlijkse verplichte onderhoud aan jouw cv-installatie gebeurt door een technicus. Vaak kan deze ook jouw schoorsteen vegen.

Hoeveel kost een schoorsteenreiniger Leuven?

schoorsteenveger Leuven prijs

De prijs van een schoorsteenveger wordt vooral bepaald door het soort reiniging dat hij zal uitvoeren.

Het laten reinigen van één rookkannaal kost gemiddeld €60 tot €100. In geval van een verplichte jaarlijkse reiniging van een centrale verwarmingsinstallatie, inclusief schoorsteen, kan je rekenen op een prijs van €100 à €150. Bij een zwaar vervuilde schoorsteen of als er een bijvoorbeeld ook een vogelnest moet verwijderd worden, zal de prijs vanzelfsprekend hoger liggen.

Schoorsteenveger prijs van verschillende soorten reiniging Leuven

De prijzen zijn afhankelijk van de vervuilingsgraad, het aantal kanalen dat moet gereinigd worden en de afstand. Onderstaande bedragen zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw.

1 rookkanaal: de prijs voor het reinigen van 1 kanaal kost tussen de € 60 en € 100.
Meerdere rookkanalen: de prijzen van het reinigen van meerdere kanalen is doorgaans goedkoper.
Camera inspectie: de kostprijs van een interne controle m.b.v. een camera kost € 95.
Volledige reiniging stooktoestel inclusief schoorsteen: € 100 – € 150
Extra vervoerskosten: afhankelijk van de afstand van je woonplaats. Reken op € 0,5 per kilometer.
Onderhoudscontract: prijs per reiniging ligt lager met een onderhoudscontract. De prijzen hiervan zijn verschillend.

De wetgeving voor de schoorsteen vegen

Wanneer u een centraal stooktoestel type B heeft aangesloten op de schoorsteen bent u verplicht om deze te laten reinigen door een schoorsteenveger. Leuven kunt u direct terecht bij Schouwonderhoud voor een snelle service tegen lage tarieven, inclusief reinigingsattest voor uw verzekering. Bij vaste brandstof of stookolie moet u de schoorsteen jaarlijks laten reinigen, bij gas moet dit elke twee jaar gebeuren.

Neem vandaag nog contact op met Schouwonderhoud voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgaaf. Zo bent u verzekerd van een schone en veilige schoorsteen.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest