Schouwveger Hoogstraten

schouwveger Hoogstraten

Veel woningen hebben een schouw in huis. Dit beproefde systeem van verwarming is tijdloos en toont perfectie in eenvoud. Van de haard tot de schoorsteenmantel is de schouw eenvoudig van constructie, duurzaam in gebruik en praktisch. Omdat een schouw zo goed functioneert wordt er nog wel eens vergeten dat deze ook gereinigd en onderhouden moet worden. Daar kunt u de schouwveger Hoogstraten, Schouwonderhoud voor inschakelen. Zo zult u nog zeer lang genieten van uw verwarmingsinstallatie.

Op zoek naar een betrouwbare schouwveger Hoogstraten? Dan bent u bij schoorsteenveger Hoogstraten aan het juiste adres, maak direct een afspraak.

Het belang van een schouw

In Nederland wordt met de schouw alleen het deel bedoeld dat in de kamer staat. Op de schouw worden vaak decoraties geplaatst, de schouw en de haard vormen het middelpunt van gezelligheid in donkere en koude seizoenen. In België wordt de schouw als het complete systeem benoemd, van de haard tot aan de schoorsteenmantel op het dak. In feite fungeert de schouw als de longen van het huis, en net als bij uitademen zal de schouw ervoor zorgen dat schadelijke stoffen veilig naar buiten worden afgevoerd. En net zoals u moet zorgen voor uw lichaam en longen, zult u ook de schouw moeten onderhouden.

Tip: De verzekering kan een reinigingsattest van u verlangen, de erkende schouwveger zal deze overhandigen na uitvoering van de werkzaamheden. Zonder dit attest kan de verzekeraar bij schade als gevolg van bijvoorbeeld brand besluiten om niet uit te keren.

Het belang van de schouwveger

Een schouwveger Hoogstraten is belangrijk, helaas zijn er jaarlijks talrijke ongevallen die plaatsvinden wanneer de schouw niet juist worden onderhouden. Dit zijn de voornaamste oorzaken van de ongevallen:

  • De schouw wordt niet voldoende gereinigd, door ophoping van roet, teer en andere afvalstoffen treedt er vervuiling op. Deze vervuiling is brandbaar en kan voor brand in huis zorgen.
  • Vogels bouwen een nest in de schouw, dit wordt vaak niet tijdig ontdekt, hierdoor kan de rook niet uit de schoorsteen opstijgen waardoor deze weer in huis komt.
  • Wanneer ventilatieroosters en andere mechanische onderdelen niet juist functioneren kan het voorkomen dat brandstoffen niet volledig tot verbranding komen. Dit kan leiden tot het ontstaan van koolmonoxide. Dit gas is onzichtbaar, reukloos en levensgevaarlijk. Wanneer afvalstoffen niet via de schouw afgevoerd worden kunnen ze in het huis verspreid worden met alle gevolgen van dien.

De schouwveger Hoogstraten zorgt ervoor dat u zorgeloos kunt genieten van uw schouw, neem direct contact op voor een afspraak met Schouwonderhoud.

Meer dan uw schouwveger Hoogstraten

Naast het reinigen van de schouw zal Schouwonderhoud ook reparatiewerkzaamheden uitvoeren waar nodig. Ook worden bij periodiek onderhoud zwakke plekken tijdig opgemerkt waarmee hoge kosten voor vervanging van de schouw voorkomen worden op termijn. Denk bijvoorbeeld aan vochtophopingen die de schoorsteenmantel aantast, breuken, scheuren en andere schade en slijtage aan mechanische onderdelen. Ook voor het plaatsen van roosters en filters kunt u terecht bij de schouwveger Hoogstraten.

Wilt u weten wat Schouwonderhoud voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Schouwveger prijs ?

Meer weten over de prijs van een schouwveger ? Lees ons artikel over schouwveger prijs.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest