Zonnepanelen reinigen Lede

zonnepanelen reinigen Lede

Steeds meer huiseigenaren kiezen voor zonnepanelen op hun dak. Dit is een goede manier om te besparen op de energiekosten, en onafhankelijk te zijn van de energieleverancier. Het is wel van belang dat de zonnepanelen netjes worden onderhouden. Zonnepanelen reinigen Lede wordt niet altijd voldoende uitgevoerd. Dat ziet er niet alleen lelijk uit, het zal ook gevolgen hebben voor de levensduur en de energie efficiëntie van de zonnepanelen. Kunt u zelf de werkzaamheden uitvoeren, of kunt u zonnepanelen reinigen Lede beter uitbesteden aan Schouwonderhoud?

Informeer direct naar de kosten om uw zonnepanelen te laten reinigen Lede bij schoorsteenveger Lede.

Zonnepanelen reinigen Lede gaat vanzelf?

Er zijn een aantal zeer goede redenen om zonnepanelen op uw dak te plaatsen, helaas maken de leveranciers het verhaal soms wat mooier dan de werkelijkheid. Bijvoorbeeld “onderhoudsvrije” zonnepanelen, door de regen zal het zonnepaneel automatisch gereinigd worden. Dat klinkt mooi maar het is niet helemaal juist. Net zoals uw auto ook niet helemaal schoongemaakt wordt door een frisse regenbui is dat bij zonnepanelen ook niet het geval. Volgens berekeningen kan zonnepanelen reinigen Lede tot wel 3% extra rendement opleveren. Nog afgezien van een prachtig schoon dak met glanzende panelen!

Zelf uw zonnepanelen reinigen Lede?

Uw hoeft het advies van Schouwonderhoud niet ter harte te nemen, toch adviseren we niet zelf uw zonnepanelen te reinigen Lede, we komen hiervoor graag bij u aan huis. Hoewel zelf reinigen mogelijk is, kan het tot gevaarlijke situaties leiden. Bij Schouwonderhoud staat veiligheid en nauwkeurigheid hoog in het vaandel, u hoeft zich geen zorgen te maken met een specialist op uw dak.

Informeer gerust naar een vrijblijvende prijsopgaaf voor het reinigen van uw zonnepanelen Lede.

Tips bij zonnepanelen reinigen Lede

Haal het meeste uit uw zonnepanelen en de energie van de zon met deze zes praktische tips:

Laat het dak enkele malen per jaar controleren op vervuiling, met name vogelpoep kan de efficiëntie van de panelen ongunstig beïnvloeden, tot wel 5% minder energie opbrengst.

Zonnepanelen worden bij voorkeur gereinigd op een moment dat er niet veel zon staat, hierdoor blijven er minder resten achter na het reinigen.

Gebruik geen schurende middelen om de zonnepanelen te reinigen, dit kan tot onherstelbare schade leiden. Ook hogedrukspuiten kunt u beter vermijden omdat er vocht tussen de cellen kan komen.

Bij werkzaamheden op het dak is het van groot belang om een soort valbeveiliging te gebruiken, neem geen onnodig risico!

Bij zonnepanelen die verticaal geplaatst zijn kan er zich vuil op de onderste rij hechten wat de opbrengst drastisch kan verlagen.

De gemiddelde levensduur van zonnepanelen kan vergroot worden door ze regelmatig schoon te laten maken, ook wordt eventuele schade tijdig opgemerkt tijdens schoonmaakwerkzaamheden.

Zonnepanelen reinigen Lede

Energie van de zon heeft de toekomst, u neem zelf controle over uw energiebehoefte. Zonnepanelen zijn effectief maar vereisen wel regelmatig onderhoud om er optimaal van te genieten. U hoeft gelukkig niet zelf het dak op te klimmen om uw zonnepanelen te reinigen Lede, u kunt deze klus beter uitbesteden aan Schouwonderhoud. Neem contact op voor een vrijblijvende offerte voor het reinigen van uw zonnepanelen.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest