Schoorsteen renovatie Boortmeerbeek

Schoorsteen renovatie Boortmeerbeek

Bij werkzaamheden aan huis is de schoorsteen doorgaans niet de eerste plek waar men aan denkt. Schoorsteen renovatie door schoorsteenveger Boortmeerbeek wordt vaak te laat uitgevoerd omdat gebreken en defecten niet tijdig worden opgemerkt met als gevolg hoge kosten voor het opnieuw bouwen van een compleet nieuwe schoorsteen. Door reparaties tijdig uit te laten voeren door Schouwonderhoud kunt u langer genieten van uw schoorsteen, en ook veilig gebruik maken van uw woning. U zult aangenamer wonen en kosten besparen wanneer u gebreken aan de schoorsteen tijdig laat herstellen. Bij regelmatig onderhoud aan de schoorsteen zullen kleine gebreken direct hersteld worden, bij incidentele gebreken kunt u een afspraak maken met Schouwonderhoud.

Heeft u gebreken aan de schoorsteen ontdekt, of wilt u dat Schouwonderhoud een controle uitvoert? Voor schoorsteen renovatie Boortmeerbeek kunt u direct contact opnemen met de specialist in uw regio.

Oorzaken voor schoorsteen renovatie Boortmeerbeek

Er zijn meerdere oorzaken aan te wijzen waarbij renovatie aan de schoorsteen noodzakelijk is, dit zijn de drie meest voorkomende situaties die Schouwonderhoud tegenkomt Boortmeerbeek:

Achterstallig onderhoud

Niet elke huiseigenaar laat regelmatig de schoorsteen onderhouden, zelfs niet wanneer dit wettelijk verplicht is. Huurders realiseren zich vaak niet dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor het onderhoud aan de schoorsteen en laten deze niet periodiek controleren.

Vogelnesten in de schoorsteen

Het komt vaak voor dat er vogels hun nest bouwen in de schoorsteen, met name in de maanden dat er minder of niet wordt gestookt. Wanneer er weer gestookt wordt kan de rook niet ontsnappen wat niet alleen voor schade kan zorgen, maar ook gevaarlijk kan zijn voor de gebruikers van het pand.

Blikseminslag en andere weersomstandigheden

Door regen en andere vormen van neerslag kan een schoorsteen over een langere periode zwak worden, bij een blikseminslag kan er direct een grote schade optreden. Gelukkig is het in veel gevallen mogelijk schoorsteen renovatie Boortmeerbeek uit te voeren, ook in noodsituaties. Neem direct contact op met Schouwonderhoud wanneer er zich schade voordoet aan de schoorsteen.

Het gevaar van schade aan de schoorsteen

Naast de kosten bij schoorsteen renovatie Boortmeerbeek moet u ook rekening houden met de mogelijke gevaren. Zo is het mogelijk dat rook door een verstopping niet goed afgevoerd wordt. Hierdoor kan er Koolmonoxide in huis komen. Dit is een reukloos en onzichtbaar gas, maar wel zeer gevaarlijk voor de gezondheid. Het is ook mogelijk dat er door obstructies vuur ontstaat in de schoorsteen. Dit kan overslaan op de rest van het huis, en veel schade aanrichten.

Voor elke situatie de juiste oplossing

Wees gerust, bij tijdige schoorsteen renovatie Boortmeerbeek zorgt Schouwonderhoud voor een veilige en betaalbare oplossing. Per situatie wordt de juiste aanpak bepaald, van kleine reparaties bij scheuren en defecten aan de schouw tot het plaatsen van nieuwe buizen in de schoorsteen. Vooraf zal er ter plekke een duidelijke prijsopgaaf overhandigd worden. In elke situatie is er een passende oplossing.

Spaar hoge kosten en laat uw schoorsteen renovatie Boortmeerbeek tijdig uitvoeren door Schouwonderhoud. Neem contact of voor meer informatie.

Opzoek naar de prijs van een schoorsteen renovatie ? Bekijk hier de prijs voor een schoorsteen renovatie .

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest