Schouwonderhoud Tongeren

schouwonderhoud Tongeren

Hoe vaak laat u de schouw reinigen? Houd er rekening mee dat voor veel installaties die Tongeren zijn aangebracht het verplicht is om jaarlijks of per twee jaar de schouw te laten reinigen door een professional. Wanneer u schouwonderhoud Tongeren tijdig laat uitvoeren kan dit tegen zeer redelijke tarieven worden uitgevoerd, u zult er de levensduur van de schouw, schoorsteen en buizen ook aanzienlijk mee verlengen. Houd er rekening mee dat een achterstallig onderhouden schouw kan zorgen voor verstoppingen en schade aan de schouw. Daarnaast kunnen rook en gassen zich verspreiden in de woning wat een gevaar kan opleveren voor de gezondheid, en er kan vuur ontstaan in de schouw wat tot grote schade kan leiden in huis.

Voorkom problemen later en neem direct contact op met schoorsteenveger Tongeren voor al uw schouwonderhoud Tongeren.

Schouwonderhoud Tongeren verhoogt veiligheid

Het komt regelmatig voor dat er brand ontstaat in de schouw door ophoping van teer en roet, of door obstructies als vogelnesten in de schoorsteen. Wanneer u geen reinigingsattest kunt overleggen bij de verzekeraar kan het zijn dat er niet wordt uitgekeerd. De schoorsteenveger Tongeren zal u dit attest overhandigen nadat de werkzaamheden voltooid zijn. Naast brandgevaar kan een verstopt afvoerkanaal er ook voor zorgen dat rook en gas in de woning komt. Niet alleen kan rook schade toebrengen aan het meubilair, het is juist de onzichtbare koolmonoxide die een groot gevaar vormt voor de gezondheid. Daarom is het zo belangrijk om tijdig te denken aan uw schouwonderhoud. Tongeren heeft nog teveel woningen waar onderhoud nodig is, dat is niet nodig dankzij de scherpe tarieven van Schouwonderhoud.

Wat kan er gebeuren met de schouw?

Dit zijn de meest voorkomende situaties waarin schouwonderhoud moet plaatsvinden:

  • Er heeft zich in de loop der tijd roet of teer afgezet in de schouw. Hierdoor kan de hete lucht vlam vatten en overslaan naar de woning.
  • Vogels houden van een nest bouwen in schoorsteenpijpen. Door een nest of andere obstructie kan de rook niet afgevoerd worden.
  • Wanneer de luchtkanalen en filters niet juist functioneren kan het voorkomen dat brandstoffen niet volledig tot verbranding komen, in dat geval kan er koolstofmonoxide ontstaan. Dit gas is reukloos maar zeer gevaarlijk.

Voor huiseigenaren en huurders

Een reden dan schouwonderhoud Tongeren soms niet op tijd wordt uitgevoerd, komt door huurders die niet weten dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor het reinigen van de schouw. Volgens de wet ligt deze verantwoordelijkheid bij de huurder, niet bij de eigenaar van het pand. De eigenaar dient de huurder hiervan op de hoogte te stellen. Dat is beter voor zowel de eigenaar als de huurder.

Schouwonderhoud Tongeren en meer

Er komen veel disciplines kijken bij het onderhoud aan de schouw waaronder reiniging, het plaatsen en vervangen van filters en andere accessoires, reparatie en renovatie van de schoorsteen en het verwijderen van obstructies. Ook kunt u bij Schouwonderhoud terecht voor onderhoudswerkzaamheden aan het dak zoals het verwijderen van mos en het schoonmaken van zonnepanelen.

Neem direct contact op met Schouwonderhoud voor een overzicht van alle diensten en vraag naar de scherpe tarieven.

Opzoek naar de prijs van een schouwonderhoud ? Bekijk hier de prijs voor een schouwonderhoud.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest