Dakreiniging Mechelen - Dak ontmossen Mechelen

Als u in Mechelen woont en op zoek bent naar professionele dakreiniging, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij bieden een uitgebreid scala aan dakreinigingdiensten aan, van het verwijderen van mossen en vuil tot het repareren van lekkages en andere beschadigingen. Ons team van professionele dakdekkers is gespecialiseerd in het reinigen van alle soorten daken, van rieten daken tot leien daken en alles daar tussenin. Wij gebruiken alleen de beste producten en materialen om ervoor te zorgen dat uw dak weer glanst en in topconditie is. Bovendien bieden we ook dakonderhoud aan, zodat u met vertrouwen kunt weten dat uw dak beschermd is tegen de elementen en dat u geen last heeft van lekkages of andere problemen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze dakreinigingsdiensten in Mechelen.

Is er een groene aanslag op het dak van je woning in Mechelen ontstaan? Laat in dat geval zo snel mogelijk een professionele dakreiniging uitvoeren. Met het laten uitvoeren van een dakreiniging in Mechelen voorkom je een ernstige schade aan de dakbedekking en het dak. Een groene aanslag, vaak bestaand uit een combinatie van mossen en algen, maakt de dakbedekking poreus. Dit kan ertoe leiden dat er vocht in de dakbedekking trekt, wat tijdens vorstperiodes voor scheuren zorgt.

Op deze pagina lees je meer over het nut en de noodzaak van een dakreiniging in Mechelen. Ook wordt ingegaan op de kosten hiervan en de werkwijze die men hanteert bij het reinigen van een dak in Mechelen. Wanneer heb jij het dak van je woning voor het laatst laten reinigen?

dakreiniging Mechelen

Nut en noodzaak van een dakreiniging in Mechelen

Een dakreiniging in Mechelen laten uitvoeren biedt twee belangrijke voordelen; het geeft je woning z’n authentieke uitstraling terug en het voorkomt schade aan de dakbedekking. Er zijn echter nog meer redenen om voor een schoonmaakbeurt op je dak te kiezen. Denk bijvoorbeeld ook aan het feit, dat de schade die ontstaat door een groene aanslag leidt tot een hogere energierekening. Via de scheurtjes in de dakbedekking stroomt warme lucht je woning uit. Daarbij kan er via de omgekeerde weg vocht bij je woning naar binnen komen. Trekt het vocht in het houtwerk onder de dakbedekking, dan resulteert dit op termijn in rottend hout. Het vervangen van het houtwerk brengt hoge kosten met zich mee.

Schade als gevolg van een groene aanslag

Zoals reeds genoemd werd is de groene aanslag op je dak vaak het gevolg van mos- en algengroei. Met name daken in de buurt van bomen, welke hierdoor weinig zonlicht krijgen, zijn gevoelig voor het ontstaan van deze groene aanslag. De groene aanslag maakt de dakbedekking poreus. De dakbedekking neemt hierdoor meer vocht op als het regent of om andere redenen vochtig is. In de basis hoeft dat geen problemen te geven. Problemen ontstaan pas op het moment dat het gaat vriezen. Vocht zet als gevolg van de lage temperaturen uit, waardoor de dakbedekking scheurt. Het herstel van deze scheurtjes brengt hoge kosten met zich mee.

Authentieke uitstraling van je woning

De andere belangrijkste reden om voor een dakreiniging in Mechelen te kiezen, is het behoud van de authentieke uitstraling van je woning. Het is vaak geen gezicht, wanneer er zich een dikke groene laag op de dakbedekking bevindt. Deze laag zal zich steeds verder uitbreiden over het dak, wanneer deze niet tijdig verwijderd wordt door een professionele dakdekker.

Dakreiniging in Mechelen bij asbesthoudend dak

Heb je een asbesthoudend dak? In dat geval is het laten uitvoeren van een dakreiniging in Mechelen niet mogelijk. Het asbest wat in het dak zit zal eerst gesaneerd moeten worden. Schakel hier een professionele partij voor in, om te voorkomen dat het asbest voor onnodig grote gezondheidsrisico’s zorgt. Een dakdekker kan voor je uitzoeken of er asbest in de dakbedekking zit, die je momenteel op het dak van je huis gebruikt. Ook kan deze je advies geven over de wijze waarop het asbest van het dak verwijderd kan worden.

Dak ontmossen in Mechelen

dak ontmossen Mechelen

De werkwijze van een dakdekker bij een dak ontmossen in Mechelen is afhankelijk van het type dakbedekking dat je gebruikt. Zo kan ervoor gekozen worden om eerst een anti-mos middel op de groene aanslag aan te brengen. Door het anti-mos middel z’n werk te laten doen, zal de groene aanslag loskomen van de dakbedekking. Het is vervolgens heel eenvoudig om de groene aanslag met behulp van een hogedrukspuit van de dakbedekking te spoelen. Niet ieder type dakbedekking is geschikt voor het gebruik van een hogedrukspuit. In sommige gevallen kan dit hulpmiddel voor onnodige schade aan het dak zorgen. Dit geldt bijvoorbeeld ook wanneer er al kleine scheurtjes in de dakbedekking zitten.

ontmossen schuine daken

Er zijn speciale mondstukken voor een hogedrukreiniger, waarmee het mogelijk is om de groene aanslag van het dak te schrobben. Ook het gebruik van stoom is populair onder dakdekkers. Met stoom komt er geen hoge druk op de dakbedekking te staan, waarmee de kans op schade in sommige gevallen kleiner is.

Desinfecteren van het dak na een dakreiniging

De volgende stap is het desinfecteren van het dak. Er kunnen resten mos of algen achtergebleven zijn. Deze sporen zijn mogelijk niet goed zichtbaar, waardoor ze niet zijn meegekomen bij het gebruik van de hogedrukreiniger. Door het dak van een desinfectiemiddel te voorzien worden deze laatste sporen gedood.

mos verwijderen

Dak impregneren in Mechelen

Een dak ontmossen en desinfecteren in Mechelen is over het algemeen niet voldoende om in de komende jaren van de groene aanslag af te zijn. Na het desinfecteren van de dakbedekking is het dak impregneren in Mechelen de volgende stap. Bij het impregneren van de dakbedekking wordt de poreuze eigenschap hiervan sterk verminderd. Vergelijk het met het impregneren van de buitenmuren van je woning. Ook hier wordt een impregneermiddel gebruikt om te voorkomen dat er vocht in de buitenmuur kan trekken.

Impregneermiddel kan op verschillende manieren worden aangebracht. Er kan gekozen worden voor het vernevelen van het impregneermiddel over het dak, maar bijvoorbeeld ook voor het aanbrengen hiervan met een kwast of roller. Welke methode het meest geschikt is, hangt af van verschillende factoren.

Dakcoating in Mechelen aanbrengen

Een vierde stap in het proces rond een dakreiniging in Mechelen, is het aanbrengen van de dakcoating. Deze dakcoating wordt aangebracht nadat het dak geïmpregneerd is en vormt een beschermende laag over de dakbedekking. Soms wordt gedacht dat het coaten van een dak hetzelfde is als het impregneren hiervan. Er zit echter een wezenlijk verschil tussen beide stappen. Een dakcoating in Mechelen aanbrengen heeft namelijk geen of zeer beperkt invloed op de porositeit van de dakbedekking.

dak reinigen Mechelen

Bij het coaten van het dak kun je ervoor kiezen om de kleur van de dakbedekking te veranderen. Dakcoating is er namelijk in een transparante vorm, maar ook in diverse kleuren. Een dakdekker kan je hier meer over vertellen, wanneer je aan de slag gaat met het aanbrengen van de dakcoating. De dakcoating zal eens in de vijf tot tien jaar vervangen moeten worden, daar deze als gevolg van de weersomstandigheden slijt.

Dakgoten schoonmaken bij dakreiniging

Wanneer je een dakreiniging uit laat voeren, kan het verstandig zijn om dit te combineren met het reinigen van de goten rondom het dak. Over het algemeen zal een dakdekker de regenpijpen afsluiten, voordat deze aan de slag gaat met een dakreiniging in Mechelen. Dit is niet voor niets! Bij een dakreiniging komt vaak dermate veel vuil vrij, dat de kans op een verstopping van de afvoer onder de regenpijpen reëel is. Door de regenpijpen af te sluiten wordt dit voorkomen.

dakgoten reinigen Mechelen

Ook een vervuilde dakgoot kan voor een verstopping van de afvoer onder de regenpijpen zorgen. Een dakdekker schept de goten leeg en zorgt dat er bijvoorbeeld een bladvanger over de regenpijpen geplaatst wordt, indien je dit wenst. Een bladvanger biedt het voordeel dat bladeren en takjes uit de regenpijp gehouden worden. Je zou er ook voor kunnen kiezen om een stuk gaas over de dakgoot te spannen. Zo komt er in de toekomst nauwelijks nog vuil in de dakgoot terecht!

Prijs van een dakreiniging in Mechelen

De exacte kosten voor het laten uitvoeren van een professionele dakreiniging in Mechelen zijn van verschillende factoren afhankelijk. Denk bijvoorbeeld aan de steilheid van het dak, het type dakbedekking dat gereinigd moet worden en de staat van deze dakbedekking. Des te meer versleten de dakbedekking al is, des te lastiger is het doorgaans ook om de dakbedekking grondig te reinigen. Voorkomen moet worden dat er vocht onder de dakbedekking kan komen. Dit zou immers voor houtrot kunnen zorgen! Qua type dakbedekking geldt dat het uitvoeren van een dakreiniging in Mechelen bij een dakbedekking met dakpannen doorgaans makkelijker is dan bij bijvoorbeeld een rieten dak.

Over het algemeen liggen de kosten voor een complete dakreiniging Mechelen tussen de 35 en 45 euro per vierkante meter. Dit is een prijs voor zowel het reinigen, als het impregneren en coaten van de dakbedekking. Zou je enkel voor het reinigen van de dakbedekking kiezen, dan liggen de kosten lager: tussen de 10 en 20 euro per vierkante meter. Houd er rekening mee, dat een volgende dakreiniging in Mechelen sneller noodzakelijk wordt, wanneer je de dakbedekking niet laat impregneren en coaten.

Vraag offertes op bij dakdekkers in Mechelen

Om verzekerd te zijn van een eerlijke prijs voor een dakreiniging in Mechelen, is het verstandig om bij verschillende partijen een offerte op te vragen. Let bij de aanvraag van een offerte ook op de keurmerken waarover een dakdekker beschikt. Des te meer keurmerken en certificaten een dakdekker toegekend heeft gekregen, des te betrouwbaarder en vakkundig is deze over het algemeen ook.

dak ontmossen

Zelf een dakreiniging uitvoeren

Overweeg je om zelf een dakreiniging uit te voeren? Houd er rekening mee dat dit niet zonder risico is. Veel particulieren beschikken niet over de benodigde hulpmiddelen om veilig op hoogte te kunnen werken. Het maakt dat zij onnodig grote risico’s nemen bij het schoonmaken van hun dakbedekking. Daar komt bij dat vaak al snel de verkeerde reinigingsproducten gebruikt worden. Iets wat voor schade aan de dakbedekking kan zorgen! Verstandiger is het zodoende om voor een dakreiniging in Mechelen te kiezen door een dakdekker.

Copyright © 2017 schouwonderhoudwillems.be. Alle Rechten Voorbehouden.Sitemap