Hoe kiest u een bedrijf voor dakreiniging?

Hebben uw dakpannen een opknapbeurt nodig? Voor een onberispelijk resultaat vertrouwt u de reiniging van uw dak toe aan een team van professionals. Dit soort werk doorloopt namelijk noodzakelijkerwijs verschillende fasen, die de deskundigen goed kennen. Om elk risico op fraude te vermijden, is het het beste om goed geïnformeerd te zijn over het onderwerp. Daarom, om er zeker van te zijn dat u met een serieus en competent bedrijf in zee gaat, volgen hier alle stappen van de dakreiniging die u moet volgen om een kwaliteitswerk te garanderen.

Hoe kiest u een bedrijf voor dakreiniging

Voorbereiding van het terrein: een essentiële stap voor een goede dakreiniging

Een volgens de regels van de kunst uitgevoerde werf begint absoluut met een voorbereidende fase. Deze fase is essentieel om ervoor te zorgen dat geen enkel aspect van de uit te voeren werkzaamheden wordt verwaarloosd. Dus als u te maken krijgt met iemand die meteen op het dak gaat werken zonder een paar standaardcontroles uit te voeren, pas dan op! Dit betekent waarschijnlijk dat de persoon geen rekening houdt met de specifieke kenmerken van uw situatie, wat wijst op een gebrek aan deskundigheid op het gebied van dakreiniging, maar ook op een waarschijnlijk risico van oplichting of afzetterij.

Normaal gesproken begint de voorbereidende fase met een inspectie in uw huis. De professionals die belast zijn met de werkzaamheden zullen de plafonds en zolders inspecteren om eventuele tekenen van lekkage of infiltratie vanuit het dak op te sporen. Het is inderdaad essentieel om dit punt van kwetsbaarheid vooraf te identificeren om het probleem tijdens de reiniging niet te verergeren.

Het is ook noodzakelijk om de buitenkant van uw huis voor te bereiden. Dit omvat het verwijderen of beschermen van uw bezittingen die beschadigd kunnen zijn. Planten in de buurt van het dak moeten worden afgedekt met doorzichtig plastic folie om te voorkomen dat zij in contact komen met producten die schadelijk voor hen kunnen zijn.

Ten slotte eindigt deze fase met de voorbereiding van de benodigde apparatuur, die per locatie kan verschillen. De deskundigen moeten zich ook voorbereiden met beschermende schorten, brillen, handschoenen en antislipschoenen. Het gebruik van veiligheidsuitrusting met riemen en harnassen is essentieel om elk risico van vallen tijdens werkzaamheden op het dak te voorkomen.

De fasen van dakreiniging: het werkproces

Als de voorbereiding klaar is, kan het werk beginnen. Met behulp van een speciale ladder klimmen de met de schoonmaak belaste professionals op het dak.

Spuiten met een antischuimmiddel

Afhankelijk van de hoeveelheid mos, korstmos en algen op het dak kan het nodig zijn een extra stap toe te voegen. Indien nodig zal een deskundige u adviseren om een bactericide, fungicide en sporicide product te spuiten. Zijn rol bestaat erin de bacteriën, schimmels en sporen te elimineren die verantwoordelijk zijn voor de installatie en verspreiding van mos. Dit type product werkt snel: de eerste resultaten zijn al na 1,5 tot 2 uur zichtbaar. Dit maakt de volgende stappen van het dakreinigingsproces veel gemakkelijker.
Lees ook: Schoonmaken van het dak van mos.

Gebruik van een hogedrukreiniger

Voor zware reiniging is de beste oplossing het gebruik van een hogedrukreiniger of een drukgeregelde reiniger. Dit is de snelste en meest effectieve dakreinigingstechniek volgens onze experts. Met dit gereedschap kunt u goed werk leveren zonder veel moeite te hoeven doen, omdat de kracht van het water alle onzuiverheden van het dak verwijdert. Bovendien heeft de geregelde hogedrukreiniger het voordeel dat hij kan worden aangepast aan verschillende situaties en materialen, zoals dakpannen of leien.

Deze methode is echter niet voor alle soorten daken geschikt. Een echte vakman weet dat zeer hoge drukreiniging sommige tegels, zoals die van klei, kan beschadigen. Daarom zullen zij er altijd voor zorgen de druk dienovereenkomstig te regelen, zodat uw dak wordt ontdaan van afval zonder het te beschadigen.

Vervangen van beschadigde tegels

Tijdens de voorafgaande stadia van dakreiniging zullen de experts de gebroken dakpannen opsporen. Nadat het dakoppervlak grondig is gespoeld, vervangen ze altijd de beschadigde dakpannen om elk risico op infiltratie te vermijden, zodat u gerust kunt zijn.

Het dak waterdicht maken voor een perfecte afwerking

Er is nog een laatste stap om duurzame resultaten te bereiken: het waterdicht maken van het dak. Hierbij wordt een waterafstotend product gespoten om de waterdichtheid van de tegels te versterken. Hoewel dit een optionele stap is, wordt het toch aanbevolen omdat het het voorafgaande werk versterkt. Het waterafstotende middel creëert een afwerkingslaag op de tegels om de vroegtijdige terugkeer van mos te voorkomen, gedurende ten minste 7 tot 8 jaar. Hierdoor blijft het dak veel langer schoon en sterk.

Afwerking van de dakreiniging

De klus is nu geklaard. Uw dak is nu weer helemaal schoon en dat zal nog lang zo blijven! Nu is het tijd om alle gebruikte materialen op te bergen en de beschermende dekzeilen te verwijderen.

Om er zeker van te zijn dat alle stappen van de dakreiniging volgens plan zijn uitgevoerd, zal een professional u een verslag van de operatie geven. Hij zal ervoor zorgen dat er geen problemen waren tijdens de werkzaamheden en zal u wijzen op de punten waarop u moet letten. Ten slotte zal hij u informeren over de volgende stappen die u moet nemen om uw dak en uw huis te verzorgen.

Voor een perfect resultaat door gekwalificeerde mensen raden wij u aan altijd een beroep te doen op een bedrijf dat transparant is over zijn werkmethoden en de gebruikte producten. De in dit artikel beschreven stappen zijn deze die door onze MaisonSûr teams worden gerespecteerd. Wilt u een offerte voor het reinigen van uw dak? Aarzel niet om het ons te vragen: het is eenvoudig, snel en volledig gratis!

Copyright © 2017 schouwonderhoudwillems.be. Alle Rechten Voorbehouden.Sitemap