Dak ontmossen Baarle-Hertog: dakontmossing het verwijderen van mossen en algen van het dak

ontmossen van daken Baarle-Hertog

U kunt kiezen voor een zogenaamd “groendak”, dat is een dak met beplanting. Mos op uw dak is weliswaar groen maar dat is niet het soort groen dak wat voordeel biedt. Sterker nog; mos kan uw dak ernstige schade toebrengen. Het is van belang uw dak schoon te houden, daarnaast ziet een schoon dak er uiteraard ook een stuk mooier uit! Waar begint u bij ontmossen van het dak? Voor het ontmossen van het dak Baarle-Hertog kunt u vertrouwen op de diensten van Schouwonderhoud, dan hoeft u zelf niet het dak op.

Laat ontmossen van uw dak Baarle-Hertog over aan de specialist, vraag direct een vrijblijvende prijsopgave aan bij schoorsteenveger Baarle-Hertog.

Waarom ontmossen dak Baarle-Hertog?

Er zijn enkele redenen om het dak te laten ontmossen, dit zijn de voornaamste:

  • Een dak met mos ziet er niet aantrekkelijk uit, u wilt dat uw huis er van binnen en buiten netjes uitziet.
  • Door uw dak te ontmossen kunt u de waarde van uw huis verhogen bij verkoop.
  • Mos houdt vocht vast en zorgt voor een degradatie van de dakpannen wat de levensduur van uw dak zal beperken.
  • Door mos kunnen er scheurtjes in het dak ontstaan wat lekkages kan veroorzaken in de woning.
  • Dakpannen kunnen scheuren en breken in de winter door het opvriezen van water.

Methodes voor ontmossen dak Baarle-Hertog

Afhankelijk van de staat van de vervuiling en de constructie van het dak worden er andere methodes toegepast. Mos kan verwijderd worden met of zonder reinigingsmiddel.

Bij lichte verontreiniging is het niet altijd nodig om een speciaal reinigingsmiddel te gebruiken. Met een hogedrukreiniger en in veel gevallen een vuilfrees wordt het dak grondig schoongemaakt. De druk is afhankelijk van de constructie en leeftijd van het dak. Wanneer deze reiniging niet op de juiste wijze uitgevoerd wordt kan er schade aan het dak ontstaan. Een goede reden om bij ontmossen van het dak Baarle-Hertog te kiezen voor de specialist.

Bij zware verontreiniging wordt doorgaans eerst de hogedruk methode toegepast, vervolgens wordt er een schoonmaakmiddel gespoten, na het inwerken wordt dit verwijderd. Let op; sommige bedrijven gebruiken zeer agressieve producten die snel resultaat tonen maar de kwaliteit van het dak ernstig verminderen. Kies daarom voor een ervaren bedrijf voor ontmossen van het dak Baarle-Hertog. Ga niet in op aanbiedingen van “schimmige” bedrijven.

Houd uw dak langer vrij van mos

Wanneer uw dak weer netjes schoon is kan er een nabehandeling plaatsvinden met een moswerend product. Dakpannen zijn meestal licht poreus en kunnen met een coating beter bestand gemaakt worden tegen vocht, mos- en algengroei.

Wat kunt u doen voor ontmossen van het dak Baarle-Hertog?

Let op de staat van uw dak, wacht niet te lang. Wanneer er zich veel mos afzet kan dit de kwaliteit van het dak snel verminderen. Vaak is er één zijde die meer mos vertoond, dat komt door de positie van het huis ten opzichte van de zon. U kunt eventueel zelf met een sproeier en een zeer licht schoonmaakmiddel proberen het dak te reinigen, maar in praktijk kan dit juist schade toebrengen. Wij adviseren het mos te laten reinigen en vervolgens periodiek het dak te laten onderhouden.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op!

Gerelateerd:

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest